Som iværksætter siger du måske JA til for meget. Det er en god idé at huske på, at tid er penge, og du derfor skal bruge din tid fornuftigt.

Kære iværksætter: networker du FOR meget?

Som en iværksætter, der siger JA til for meget, networker du sikkert en del. Du bliver mødt af mange tilbud inden for iværksætter-verdenen. Der er endnu flere tilbud, hvis du networker for at få kunder. Networking er godt. Det kan give rigtig meget mening alt sammen. Sørg dog for at have en god balance. En balance mellem den sociale del, hvor du netværker og driftsdelen, hvor du koncentrerer dig om dine kerneydelser/produkter.

Husk tiden!

Som selvstændig styrer du selv din tid – men styrer du din tid godt nok? Når du er i tvivl, om du skal sige JA eller NEJ til et netværksmøde, et gratis onlinekursus eller andet, som kunne være relevant for din virksomhed, kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

Ville jeg anbefale det til en god kollega/ven?

Når du står overfor et valg om fx at deltage i et arrangement, et event, et webinar eller noget helt fjerde, kan du spørge dig selv, om du ville overtale nogen i dit netværk til at tilmelde sig? Har du lyst til at anbefale det til din travle, ambitiøse ven/samarbejdspartner? Det kan være et realitetstjek i en tid, hvor mange tilbud lyder spændende.

Hvornår skabte jeg værdi til min virksomhed?

Husk altid at have fokus på indtjeningen i virksomheden. Tag imod nye input udefra, men også på at skabe vækst i din virksomhed. Spørg dig selv, om du producerer nok i din virksomhed til, at du med god samvittighed kan dygtiggøre dig sideløbende? Det er uanset, om du producerer på daglig basis, ugebasis eller månedbasis. Du kan mærke med dig selv, om svaret er tilfredsstillende.

Husker jeg det administrative i min virksomhed?

En del af det at være iværksætter, er også at klare alle de mindre sjove ting i dagligdagen. Det administrative fylder en del. Hvis ubetalte regninger hober sig op, du glemmer at svare tilbage på mails, eller du egentlig skulle have ringet til SKAT for flere uger siden, er det på tide, at du tager dig af det administrative i din virksomhed.

Følg med på bloggen ved at like vores Facebook side. Så får du altid besked, når der er et nyt blogindlæg. Kom også gerne med kommentarer, eller giv os en god idé til et blogindlæg.

Kommenter indlægget